Мінфін позичив на внутрішньому ринку $3,1 млрд з початку року

Мінфін позичив на внутрішньому ринку $3,1 млрд з початку року

За перші три місяці 2024 року Міністерство фінансів України залучило $3,1 млрд для фінансування дефіциту бюджету за рахунок внутрішніх запозичень.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко на зустрічі фінансового блоку G7 у рамках робочого візиту до Вашингтону.

Міністр фінансів відзначив зусилля країн G7, ЄС та МФО, які мали вирішальне значення для підтримки економічної та фінансової стабільності в Україні з початком повномасштабної війни.

"Економіка України адаптувалася до повномасштабної війни і продовжує втримувати фінансову стабільність. Уряд демонструє свою ефективність. У першому кварталі доходи бюджету збільшились на 62% у порівнянні до першого кварталу 2023 року. Це на 13% більше, ніж планові показники. За перші три місяці 2024 року Мінфін залучив $3,1 млрд для фінансування дефіциту бюджету за рахунок внутрішніх запозичень", – сказав Марченко.

Проте, за його словами, фінансові потреби України в умовах війни є значними, міжнародна підтримка продовжує бути життєво необхідною.

"Важливо знайти механізми як забезпечити Україну необхідними засобами вже зараз. Саме тому нам потрібно пришвидшити розробку процедур використання заморожених російських активів для потреб України. Ці кошти потрібні Україні для якнайскорішої перемоги", – сказав Марченко.

Нагадаємо, на аукціоні з розміщення внутрішніх державних облігацій (ОВДП) 16 квітня Міністерство фінансів залучило до державного бюджету 6,875 млрд грн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу