НБУ доповнює розділ «Фінансові ринки» новими показниками роботи ринку ОВДП

НБУ доповнює розділ «Фінансові ринки» новими показниками роботи ринку ОВДП

Національний банк України з 1 травня 2024 року доповнює розділ "Фінансові ринки" на своєму офіційному Інтернет-представництві новими показниками роботи ринку облігацій внутрішньої державної позики. На сторінці міститься детальна інформація про операції, які проводяться з ОВДП на вторинному ринку, за окремими характеристиками:

валютою випуску;

типами правочинів;

строком обігу цінних паперів.

Відповідна інформація представлена у формі графіків, що дає змогу користувачам візуально простежити зміни в роботі ринку ОВДП за будь-який період часу в межах останніх п'яти років. Крім того, передбачена можливість завантажити необхідні дані в зручному форматі українською та англійською мовами. Розширення статистичної звітності спрямоване на підвищення прозорості роботи ринку внутрішніх державних облігацій, спрощення доступу українських та іноземних інвесторів до інформації про ринок ОВДП, а також збільшення їхньої обізнаності щодо можливих операцій та характеристик випусків відповідних цінних паперів.

Такі зміни також сприятимуть підвищенню рівня відповідності депозитарію Національного банку міжнародним стандартам – Принципам для інфраструктур фінансового ринку (PFMI). В такий спосіб депозитарій НБУ збільшує прозорість своєї діяльності та доступ користувачів до інформації щодо операцій з цінними паперами, які ним обслуговуються.

Нагадаємо, Національний банк у квітні продав на міжбанківському валютному ринку $2,313 млрд.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу