ПриватБанк отримав 14 млрд грн прибутку за квартал

ПриватБанк отримав 14 млрд грн прибутку за квартал

Державний ПриватБанк за підсумками роботи у першому кварталі 2024 року отримав 13,86 млрд грн чистого прибутку, що на 14% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомляє пресслужба фінустанови.

На зниження чистого прибутку вплинуло підвищення ставки оподаткування для банків, а також зміни макроекономічних умов як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках.

Прибуток ПриватБанку у першому кварталі до оподаткування становив 18,7 млрд грн, податок на прибуток – 4,8 млрд грн.

"Позитивний вплив на результати першого кварталу 2024 року має часткове розформування резервів за кредитами як результат високої якості кредитного портфеля. При цьому реінвестування банком коштів від погашень по ОВДП (в іноземній валюті) в облігації з більш тривалим терміном потребувало додаткових резервів під ці цінні папери", – зазначається у повідомленні.

Крім того, девальвація гривні протягом першого кварталу 2024 року обумовила негативну переоцінку валютної позиції банку, яка була перекрита позитивним результатом переоцінки індексованих ОВДП. Загалом переоцінки вплинули на результат в сумі 1,4 млрд грн.

780x606

Нагадаємо, сума податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік, яку ПриватБанк перерахував до держбюджету, сягнула майже 50 млрд грн.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу