Нацбанк анулював ліцензії двом небанкам

Нацбанк анулював ліцензії двом небанкам

Національний банк України застосував до ТОВ “ІНВЕСТИЦІЙНО-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ОСНОВА” (ЄДРПОУ 43578823) та ТОВ “АЛЬЯНС ФІНАНС” (ЄДРПОУ 38359475) заходи впливу у вигляді анулювання ліцензій на діяльність фінансової компанії.

Нагадаємо, що 04 грудня 2023 року до зазначених фінансових установ було застосовано захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли вчиненню порушення. Заходи впливу були застосовані у зв’язку з неподанням документів на виконання вимог пункту 1 постанови Правління Національного банку України від 12 серпня 2022 року № 177 “Про особливості застосування процедур реєстрації та ліцензування учасників ринку небанківських фінансових послуг у період дії воєнного стану та внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 06 березня 2022 року № 39” (зі змінами).

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ІНВЕСТИЦІЙНО-ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ОСНОВА” та ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “АЛЬЯНС ФІНАНС” не виконали рішення Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг про зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та його причин та не усунули порушення ліцензійних умов. Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 29 квітня 2024 року. Рішення набирають чинності з 30 квітня 2024 року.

Нагадаємо, Національний банк на підставі власної заяви ТОВ “ФК “Амбрелла” анулював ліцензію на діяльність фінансової компанії з правом надання фінансових послуг: надання коштів та банківських металів у кредит, факторинг та фінансовий лізинг.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу