Кабмін створив Стратегічну інвестиційну раду

Кабмін створив Стратегічну інвестиційну раду

Кабінет Міністрів вирішив створити Стратегічну інвестиційну раду у якості тимчасового консультативно-дорадчого органу при уряді.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у вівторок, 14 травня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

"Впорядковуємо сферу публічних інвестицій. Створюємо Стратегічну інвестиційну раду – дорадчий орган при уряді. Її завдання: сформувати єдиний проєктний портфель публічних інвестицій, посилити їхню ефективність, напрацювати пропозиції для вдосконалення законодавства. Важливо чітко бачити скільки, куди та навіщо інвестує держава і на які результати розраховує", – написав прем’єр.

Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук уточнив, що уряд також затвердив Положення про Стратегічну інвестиційну раду та її склад. Згідно із проєктом документа, головою Ради буде премʼєр-міністр Денис Шмигаль, а заступником голови – перший віцепремʼєр-міністр - міністр економіки Юлія Ковалів.

Крім того, передбачено, що основними завданнями Ради є:

сприяння забезпеченню координації дій органів виконавчої влади з питань узгодження стратегічних пріоритетів здійснення публічних інвестицій;

підготовка пропозицій щодо єдиного проектного портфеля здійснення публічних інвестицій;

підготовка пропозицій щодо підвищення ефективності здійснення публічних інвестицій;

підготовка пропозицій щодо удосконалення законодавства з питань здійснення публічних інвестицій.

Як повідомлялося, на початку березня перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко заявляла, що в Україні створять нове Агентство залучення інвестицій як єдину точку входу для інвесторів в український приватний сектор.

При цьому в Україні вже працює Офіс залучення інвестицій (UkraineInvest) – як державна установа при Кабінеті Міністрів. Він був створений постановою уряду в жовтні 2016 року з метою залучення прямих іноземних інвестицій в Україну та підвищення іміджу держави як інвестиційно привабливої країни.

У лютому 2021 року уряд визначив UkraineInvest уповноваженою установою для підтримки інвестиційних проєктів, які мають намір отримати державну підтримку в рамках так званого закону про "інвестнянь".

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу